Ledare. Malin Ringdahl.

2017-12-11 06:00
”Utan ETC Norrköping ägs fortfarande debatten av NT och Folkbladet”, skriver Malin Ringdahl i sin första och sista ledare. Bild: Pixabay
”Utan ETC Norrköping ägs fortfarande debatten av NT och Folkbladet”, skriver Malin Ringdahl i sin första och sista ledare.

#Sålevdedelyckligaiallasinadar

Jag skulle få er att häpna, indigneras och chockas. Ni skulle älska mig, avundas och hata mig.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Ledarskribent på ETC. Jag skulle få er att häpna, indigneras och chockas. Ni skulle älska mig, avundas och hata mig. Flera uppslag slogs, med den snabbhet bara en adhd-hjärna kan uppbåda. Den första hävdar att Tobés utredning inte är populism, utan en gudagåva till de rödgröna. Sverigedemokraterna skulle bli glada, de trofasta väljarna sura, och Moderaterna skulle förlora väljare till vänster. Men vi vet ju vilka våldtäktsmännen är! Det leder till nästa ledare. För tyvärr måste de komprimeras. Tidningen läggs ju ner.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Till er som chockas av mängden förövare #metoo-rörelsen har grävt fram, låt mig gå i era skor ett tag! Era mammor, mormödrar, era homosexuella förfäder, queera bröder och systrar. Era arbetskamrater, döttrar. De har aldrig yppat något om makt och sex? Ni har aldrig sett ett antastande, verbalt eller ickeverbalt? Hört om åtminstone? Då är du utan skuld och kan kasta första stenen! Om du däremot sett men inte sagt något, så är du en del av problemet. Du (och jag) finns i hela förövar-, offer- och martyrtriangeln. Detta beror på att vi lever i en struktur som tvingar oss in i mönstret. Ingen undantagen – kulturpersonligheter, vänsterpartister, miljöpartister, skribenter och kungamedlemmar! Det får oss raskt att gå vidare till nästa ämne: 

”Kulturpersonligheten” borde få ytterligare en kungamedalj, så vi kan vända blad. Men det behövs ingen utläggning om det. Vi vet. Men nu sker ett paradigmskifte! För politikerna förstår att nu är det dags att sätta idéerna i rörelse! Nästa ledare: Vilka idéerna är och var de kommer ifrån:

På besök i riksdagen fick jag veta att jag kunde påverka politiken direkt. Skriv ett brev, menade Lars Stjernkvist. Till din riksdagsledamot. Det bästa är att engagera sig och rösta lärde jag mig. Påverka. Gå med i en organisation eller en rörelse, som kan påverka politiken.

Moderaterna påverkas av Svenskt näringsliv läste jag häromveckan på Wikipedia. Och det verkar ju bra, om man är emot skatt. För vad får vi för pengarna?

Medias bevakning av demonstrationer och sociala medier har äntligen påverkat regeringen, vad gäller de unga ensamkommande. Men bara om de är duktiga, förstås.

Dagens ledare, undertecknads första och sista: Utan ETC Norrköping ägs fortfarande debatten av NT och Folkbladet. Som liten fick jag veta att Folkbladet var röd och NT var blå. Snacka om att jag var stolt när jag fick skriva för Folkbladet! För att bli älskad, beundrad och avundad. I själva verket spelar det ingen roll, de är samma skrot och korn. Trots min ironi och sarkasm, så finns det ett perspektiv som inte är partipolitiskt. Det behöver höras, inte bara på grund av mitt ego, utan på grund av min tillhörighet i flera marginaliserade grupper. Grupper som väldigt sällan får höras på riktigt, utan att bli offer eller sedda som lägre stående människor. De består av ensamma individer. Min hudfärg råkar vara av den arten att jag blir lyssnad på.  Den chansen kan inte gå förlorad!

Jag vill hitta en värdegrund som stämmer med andras. Genom debatter och eftertanke ska vi lyckas enas eller varsebli skillnader. Då behövs olika tidskrifter där idéer kan samlas, bytas och argumenteras.  Vi vill samma sak, tror jag.  Att kunna säga #wetoo eller we together, med eller utan hashtag. Det behövs rannsakan från alla priviligierade. Fram med alla skelett i garderoben. Maktmissbruket kommer avvecklas långsamt men säkert. #Sålevdede­lyckligaiallasinadar.

Tråkigt ETC Norrköping, vi förlorar en plattform där vi kan föra resonemang om hur det ska gå till.

Läs andra artiklar av Malin Ringdahl