Kultur & Nöje.

2017-01-27 12:00
Hurula är en av  artisterna som spelar på årets WTM.  Bild: TT
Hurula är en av artisterna som spelar på årets WTM. 

Sveriges nyaste artister intar stan

Den 2–4 februari är det dags för tredje upplagan av festival/konferensen Where’s the music i Norrköping. På tio olika scener spelar totalt ett hundratal band och en rad spännande paneldebatter utlovas.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

– Det är mest nya up and comingband som spelar och parallellt med detta är det en musikkonferens för branschen där vi pratar om olika viktiga grejer; allt från varför man behöver skivbolag till andrahandsmarknaden av konsertbiljetter, berättar Emelie Stockhaus, projektledare på FKP Scorpio Nordic, som arrangerar festivalen tillsammans med en rad lokala aktörer. 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


Speciellt med Where’s the music är enligt Emelie Stockhaus att besökarna inte bara går på spelningarna utan även upptäcker staden.

– Hittills har responsen varit positiv. Folk gillar att kunna gå att se artister som är på väg uppåt. Det är kul att se någon som några månader senare redan har blivit större och kunna säga att ”jag var där”, säger hon.  

Utländska akter

Majoriteten av artisterna är svenska, men det finns även en del utländska akter bokade. Till Emelie Stockhaus favoritbokningar i år hör den estländska rapparen Tommy Cash.

– Det kommer att bli riktigt ballt tror jag! 

Peppad på panelerna

För konferensen är hon peppad på panelerna. 

– Det är många bra folk som kommer att sitta i dem. Och det är kul att vi har fått in många kvinnor. De är i majoritet i år. Vi kommer att prata om spellistor och hur man  använder dem på bästa sätt och olika digitala trender, jämställdhet och hur man gör festivaler mer gröna, bland annat, säger Emelie Stockhaus. 

Fakta

Where’s the music är en kombinerad konferens och musikfestival. 

På tio olika scener runt om i Norrköping uppträder sammanlagt ett hundratal artister. I samband med festivalen hålls även en konferens riktad till folk inom musikbranschen. 

På samtliga spelningar är det 18-årsgräns. 

Mer info på: www.wheresthemusic.se