Kultur & Nöje.

2017-08-03 11:11
Skådespelaren Saga Becker är ett av de nya namnen som är klara för Bokmassan. Bild: Malin Hoelstad/SvD/TT
Skådespelaren Saga Becker är ett av de nya namnen som är klara för Bokmassan.

Saga Becker klar för Bokmassan

Ett 30-tal programpunkter är klara och flera nya författarnamn är inbokade till Bokmassan i Göteborg, ETC:s konkurrent till Bokmässan. Bland annat kommer Saga Becker, Eiríkur Örn Norðdahl och Christoph Anderson.

”Det som jag tycker är intressant och som har överraskat mig är att det blivit tre tydliga teman”, säger projektledaren Olav Fumarola Unsgaard.

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Från

 kr

Från

 kr

Flera förlag, tidskrifter och föreningar har hört av sig och visat intresse för den nystartade Bokmassan som kommer äga rum i Göteborg samtidigt som Bokmässan.

Olav Fumarola Unsgaard, projektledare för Bokmassan, berättar att det blivit tre tydliga teman som behandlar frågor om antirasism och högerextremism, hbtq och grön energi.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


– Vi kan se att det finns ett tydligt behov av att diskutera de här frågorna, säger han.

Har skildrat nazister

Under temat antirasism och högerextremism kommer bland annat Mattias Gardell, Emma Arneback, Jan Jämte och Christoph Anderson.

Christoph Anderson har i samarbete med den tyske journalisten Andreas Försten skrivit ”Nazisten som teg” som handlar om den högerextrema tyska terrorcellen NSU. Gästar gör även Åsa Erlandsson, journalist som har skrivit en bok om det rasistiskt motiverade trippelmordet på en skola i Trollhättan.

Becker skriver om transtjej

Det andra temat kommer att handla om hbtq-frågor, där bland annat Saga Becker och Arne Nilsson kommer samtala om sina böcker. Saga Becker har tillsammans med Malin Nilsson skrivit boken “Vi är världen!” som handlar om en transtjej.

Första stora internationella namnet som kommer till Bokmassan är poeten och romanförfattaren Eiríkur Örn Norddahl som bland annat blivit känd för sina poesiframträdanden.

Olav Fumarola Unsgaard säger att det fortfarande inte är försent att anmäla sitt intresse. Fram till den 10 augusti går det att anmäla samtal eller bokpresentation.

– Som vi sagt tidigare kommer vi att vägra rasistiska och främlingsfientliga seminarier, säger Olav Fumarola Unsgaard.

”Bokmässan motarbetar inte”

Olav Fumarola Unsgaard berättar att responsen har varit väldigt positiv, i synnerhet från de mindre förlagen. Men även från Bokmässan.

– Bokmässan själva ser positivt på att det etableras flera olika evenemang. De har inte försökt motarbeta oss på något sätt och de har sagt att det är roligt med mångfald. Det tycker jag är fint sagt av dem, säger han.