Kultur & Nöje.

2016-12-23 12:00
 • Ensemblen till årets nyårsrevy består av, utöver producenten Carina Perenkranz, av Marcus Fyrberg, Mattias Schönbeck , Bengt-Otto Ottosson och Mimi Trysberg samt åtta dansare. Bild: Lucas de Vivo
  Ensemblen till årets nyårsrevy består av, utöver producenten Carina Perenkranz, av Marcus Fyrberg, Mattias Schönbeck , Bengt-Otto Ottosson och Mimi Trysberg samt åtta dansare. 
 • Repetitionerna sker inne på Tuppens företagshotells lobby. Bild: Lucas de Vivo
  Repetitionerna sker inne på Tuppens företagshotells lobby.
 • Bild: Lucas de Vivo
 • Våra skämt är lokalproducerade, säger Carina Perenkranz. Bild: Lucas de Vivo
  Våra skämt är lokalproducerade, säger Carina Perenkranz.

Nyårsrevyn som fått spader på politikerna

Den 31 december har Blanda och ge premiär i Louis De Geer-hallen. Det blir en klassisk nyårsrevy med lokalproducerade skämt om kommunens kändisar, politiker och sportlag.

"Det ska bli kul att komma tillbaka till revyns kärna", säger Carina Perenkranz, pjäsens producent.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Inne på Tuppens företagshotell vid Pro nova repeterar de fem skådespelarna i ensemblen av Blanda och ge årets sketcher för fullt. De är inträngda i foajén bland mötesbord och annan kontorsutrustning. När ETC Norrköping besöker den spartanska repetitionslokalen övar de på öppningsnumret. Alla har ett kortspelskort i jätteformat hängt runt halsen och sjunger den till numret tillhörande låten.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


– Pjäsen heter ju Blanda och ge, så jag tyckte det var roligt att ha ett intronummer med spelkort, säger producenten, manusförfattaren och skådespelaren Carina Perenkranz. 

Det är långt ifrån första gången som Carina Perenkranz sysslar med nyårsrevy. Hon berättar själv om att de under flera år har haft revyer på Flygeln, men framhåller att de var lite mer showbetonade än årets upplaga. 

– Många har efterfrågat en mer traditionell nyårsrevy där man verkligen tar upp lokala och nationella händelser som har hänt under året. Så vi skämtar med politiker, föreningar och med den lokala sportvärlden, som ju är framgångsrik, berättar hon. 

Det blir även skämt om internationell politik. Bland annat har USA:s nyvalda president Donald Trump tillägnats ett eget nummer. Men det är de lokala frågorna som står i fokus. Bland annat kommer de att lyfta flytten av syncentralen.

– Den är helt absurd. De synskadade tvingas att byta färdtjänst fyra gånger för att komma till syncentralen i Linköping och det är ju helt galet, säger hon. 

Även den lokala pressen kommer att få sig en känga. Norrköpings tidningar valde under året att säga upp alla fotografer för att minska sina kostnader. 

– Då tänker man att "okej, en tidning utan fotografer?", säger Carina Perenkranz och skrattar. 

"Rödgröna-bluffröran"

Dessutom utlovar Carina Perenkranz att det som hon kallar den "rödgröna-bluffröran" – alltså den styrande kvartetten i Norrköping, kommer att behandlas ingående. Hon vill inte avslöja exakt hur numren kommer att vara utformade, men de kommer att följa den klassiska revystilen. 

– Det är en blandning av sketch, sång och monolog, säger hon. 

Lokalproducerad

Carina Perenkranz framhåller att pjäsen är lokalproducerad. Nittio procent av materialet är skrivet av personer som bor i närområdet. Även skådespelarna kommer från trakten, och har en lång bakgrund inom revyvärlden. 

Pjäsen kommer att spelas i foajén i Louis De Geer, till skillnad från de två tidigare åren då de huserade inne på Flygeln. Men det är inte ovant för revygänget att vara i Louis De Geer, då de tidigare har satt upp julshower och liknande där. Dessutom är de nöjda över att kunna erbjuda mat till sin föreställning.

– Det är roligt att folk kan välja att äta en supé till, säger Carina Perenkranz. 

Blanda och ge – nyårsrevy

Premiär: 31 december, klockan 20.00

Spelas även: 6, 7, 14, 21 januari, klockan 18

Plats: Bistron i Louis De Geer

För priser, info och supémeny besök louisdegeer.se