Kultur & Nöje.

2017-02-17 12:09
 • På sportlovet ges två barnteaterföreställningar om dagen på Teater Bråddgatan 34. Här några av medlemmarna    i Teater Imba, Teater Pelikanen och Musikteater Gulasch. Bild: Lisa Karlsson
  På sportlovet ges två barnteaterföreställningar om dagen på Teater Bråddgatan 34. Här några av medlemmarna i Teater Imba, Teater Pelikanen och Musikteater Gulasch. 
 • Föreställningen Guji Guji om en krokodilanka.
  Föreställningen Guji Guji om en krokodilanka.
 • Vågar du går på spökvandring på Löfstad slott? Bild: TT
  Vågar du går på spökvandring på Löfstad slott?
 • Bild: TT

Kul för barn på lovet

Barnteater, pysselverkstad och dans. Sportlovet behöver inte bara vara sport. ETC Norrköping tipsar om en rad lekfulla aktiviteter för lovlediga barn och deras anhöriga.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Barnteater

Teater Bråddgatan 34 fylls av liv under sportlovsveckan och ger två föreställningar per dag; klockan 10 och klockan 13. På måndag spelar Teater Pelikanen sin föreställning Sol-Ägget, baserad på Elsa Beskows saga med samma namn. 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


– Det är en föreställning om djuren i skogen som avslutas med en workshop där barnen är älvor och alver, berättar Eva Carlsson i Teater Pelikanen. 

På tisdag ger Teater Limba Vår version av Askungen och på onsdag spelar Musikteater Gulasch Vad är du bra på? På torsdag och söndag sätter Teater Fenix upp Vad var det jag glömde? Och på fredag ger Teater Pelikanen Kanel och kanin och alla känslorna. Samtliga föreställningar kostar 60 kronor. 

På stadsbiblioteket ger Boulevardteatern föreställningen Guji Guji den 18/2 klockan 13, en pjäs om olikheter, likheter och den kärlek som uppstår när ett krokodilägg råkar hamna i ett ankbo. Pris: 20 kronor.  

Kreativitet

Norrköpings stadsmuseum bjuder in barn att bygga en bronsåldersby under tisdag till fredag, klockan 11–13 och klockan 14–16, samt lördag 25/2 klockan 12–15. Fri entré.

Kreativa verkstan på Arbetets museum låter sig inspireras av den pågående utställningen jobbcirkus och skapar alltifrån cirkustält till jonglerbollar. Verkstan är öppen måndag till fredag klockan 11–16, samt lördag–söndag klockan 12–16. Fri entré. 

Norrköpings konstmuseum ger tre familjevisningar under sportlovet, följda av eget kreativt skapande i bildverkstaden Krumeluren. På tisdag klockan 12.30 är det målningen Hästtämjaren av konstnären Gösta Adrian Nilsson som visas följt av skapande med tema färg, form och fantasi, på onsdag 12.30 arrangeras familjevisningen Vi letar efter konsten följt av skapande på temat vi målar vintern och på torsdag 12.30 blir det Upptäcktsfärd i samlingen i jakten på djur följt av måleriverkstad. Fri entré. 

Cirkus

Lördagen den 18/2 och söndag 19/2 klockan 16 ger Kompani tofs nycirkusföreställningen Inte nudda golv på Teater Bråddgatan 34. En äventyrlig show om samarbete. En familjeföreställning för barn mellan tre och nio år. 

Pris: Vuxna 200 kronor, studenter 100 kronor och barn under tio år gratis.

Spökvandring

Löfstad slott är känt för sina spöken. Under sportlovet får du chansen att möta några av dem. Då har slottet nämligen spökvisningar för barn och vuxna tillsammans. Vandringarna genomförs på kvällstid vid mörkrets inbrott. Klockan 19 för familjer och barn mellan 10-12 år och klockan 17:30 för familjer med barn i åldrarna sex till nio år. Pris: Barn 70 kronor och vuxna 90 kronor. Föranmälan krävs.

Dans

På tisdag och torsdag klockan 13:00 blir det romsk dans på
Norrköpings stadsmuseum. Fri entré.

Datorer

Är du nyfiken på hur spel programmeras? Eller hur en gör 3D-grafik? Då ska du besöka Norrköpings Visualiseringscenter under sportlovet. Måndag, tisdag och onsdag förmiddag arrangerar de workshops i spelprogrammering för nybörjare, och under onsdag och torsdag eftermiddag en fortsättningskurs i det samma. Datorer finns på plats, men ta med egen dator, eller USB-minne, om du vill fortsätta hemma. På fredag eftermiddag arrangeras en workshop i 3D-grafik. Gratis.