Hoppa till innehållet

ETC Norrköping

Goda tider för lokalt mathantverk

Britta Andersson driver ett KRAV- odlat lantbruk i Vånga tillsammans  med sin man Lennart Andersson.
Britta Andersson driver ett KRAV- odlat lantbruk i Vånga tillsammans med sin man Lennart Andersson. Bild: Bild: Privat

ETC Norrköping.

Ett ökat intresse för mathantverk och närproducerade livsmedel, fler småskaliga producenter och en ökad lönsamhet – det är en utveckling som har skett i länet de senaste åren. ”Det har skett ett trendbrott”, menar Britta Andersson, tidigare Matlandet-ambassadör för Östergötland.

Med början på lördag, den 14 maj, är hon med och arrangerar matvandringar i Norsholms naturreservat bland ekbackar, strandängar och historiska lämningar tillsammans med Anette Aspegren-Güldorff på Ekoturen. Det är Britta Andersson som står för maten. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Norrköping!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00