Inrikes.

2017-11-03 06:00
I somras spelade flicklaget i Bullerby Cup i Vimmerby och kom fyra. Att spela i turneringar är nytt för tjejerna.  Bild: Privat
I somras spelade flicklaget i Bullerby Cup i Vimmerby och kom fyra. Att spela i turneringar är nytt för tjejerna.

”Vi visste att de skulle bli besvikna”

IFK Norrköping dam ska upphöra med verksamheten. Det beslutade det extra årsmötet den 18 oktober. De enda protesterna på mötet hördes från föräldrar till flicklagen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

– Vi ville att flicklagen skulle följa med till stora IFK, berättar Per Lysén, ordförande i IFK dam. Men IFK Norrköping sade nej. Andra lag i kommunen var rädda för att IFK Norrköping skulle bli alltför dominanta på flicksidan i så fall. Därför ingår inte det i förslaget.

IFK dams flickverksamhet är långt ifrån störst i Norrköping. Smedby, Lindö, Åby och Eneby har till exempel större verksamheter på flicksidan.


VAR MED OCH BRYT MEDIEMONOPOL

Teckna en prenumeration på din lokala ETC-tidning


Däremot är IFK Norrköping stora inom pojkfotbollen. I dag står cirka 300 pojkar i kö för att få komma med. Trots det behåller IFK Norrköping pojkfotbollen, men inte flickfotbollen.

– Det är dåligt förhandlat, tycker Kasper Skuthälla, pappa till Sofia, som nu tvingas byta förening. Det är som om man inte riktigt orkat.

Satsning mot högsta serien

Det är en satsning på elitfotboll på damsidan som nu hamnar hos IFK Norrköping, en satsning som i sig har stöd. Dagens läge i division 1, ska bytas mot högsta serien är målet.

– Satsningen behövs, säger Per Lysén, men det handlar om ekonomi då, en ekonomi som vi inte har i dagsläget och heller inte har haft tidigare. Nu är förhoppningen att IFK Norrköping har det som krävs.

– Men visst är det synd om flickorna, säger han. Vi visste att de skulle bli besvikna och komma i kläm.

Inga kommentarer från ansvariga

ETC har under två veckor sökt ansvariga i IFK Norrköping utan resultat. Först meddelade kommunikationsavdelningen att ansvariga skulle uttala sig efter det extra årsmötet den 18 oktober. Men via kansliet meddelades sedan att klubben inte har några kommentarer i dagsläget.