Inrikes.

2016-12-23 05:44
Arbetsmiljön måste förbättras om fler läkare ska stanna kvar på vårdcentralerna.  Bild: Henrik Montgomery/TT
Arbetsmiljön måste förbättras om fler läkare ska stanna kvar på vårdcentralerna.

"Vi har inga marginaler kvar att tulla på"

Arbetsmiljön måste förbättras om läkare ska lockas till fasta jobb på vårdcentraler. Det menar Carin Larnert Hansson, ordförande i Östergötlands läkarförening. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Prenumerera digitalt

Från

39 kr

Beställ här!

Beställ senast 26 september så får du en hel månad för bara 39 kronor. Avsluta när du vill.

Prenumerera på papper

Från

327 kr

Beställ här!

Få tidningen både på papper och digitalt. Betala per månad.

– Läget i primärvården är väldigt oroande. Det är stor brist på specialister i allmänmedicin i hela Sverige och i hela Region Östergötland. Vi har dessutom stora pensionsavgångar att vänta de närmsta åren, säger Carin Larnert Hansson. 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


En färsk enkät som Läkarföreningen har gjort visar att 16 av 23 vårdcentraler i regionen har tagit in någon form av extraresurs på läkarsidan under 2016. Flera vårdcentraler larmar också om kommande problem med ökande läkarbrist. 

För att bemöta den redan stora läkarbristen har man lokalt, på varje vårdcentral, kämpat och jobbat med de möjligheter som har stått till buds: rekryterat läkare från utlandet, tagit in pensionerade läkare och så vidare. Men Carin Larnert Hansson menar att det som verkligen behövs för att vända trenden är en förbättrad arbetsmiljö. 

– Vi behöver få tydlig hjälp med prioriteringar, avgränsningar i uppdraget. Vi måste få fortbildningen att fungera. En kraftig fortsatt satsning måste ske kring de blivande kollegorna, på universitetet, ett utvecklat samarbete med utbildningen, samt tydlig information om att det är inom primärvården läkarna kommer att behövas i framtiden, säger hon.

Regionens politiker föreslår ökat samarbete mellan vårdcentraler som en lösning på underbemanningen. Men det är Carin Larnert Hansson tveksam till.  

– Tar man och flyttar en läkare från en skapligt fungerande enhet är risken mycket stor att även den enheten raseras. Vi har inga marginaler kvar att tulla på! säger hon. 

Risk för fler avhopp

Att de privata vårdcentralerna fortsätter med hyrläkare ökar risken för ännu fler avhopp av läkare från den offentliga sidan, tror Carin Larnert Hansson. 

– Vi står oss själva närmast och måste överleva denna i det närmsta totalt ohållbara situation som vi har i dag, och då väljer man säkert privat verksamhet där man kan få avlastning i arbetsbördan, säger hon.