Hoppa till innehållet

Reportage

Sänkdalens gård – 45 år av ekologiskt jordbruk

Bild: Bild: Niclas Sandberg

ETC Norrköping.

När Tomas Gunnarssons ­pappa på 1970-talet slutade använda­ konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel tyckte många att han var en knäppgök. 45 år senare drivs Sänkdalens gård fortfarande ­ekologiskt. ”Det har svängt hur man ser på ekologisk produktion, särskilt­ från konsumenternas håll”, säger Tomas som äger och driver gården tillsammans med sin fru Nilla ­Gunnarsson.

Det är förmiddag och full aktivitet i glassfabriken på gården. Tusen liter­ kokosglass har just börjat­ tappas­ i portionsbägare när maskinen­ som matar fram bägarna går sönder. Burkarna får matas i för hand medan Tomas hämtar­ verktyg för att laga felet.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Norrköping!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00