INFO OM ETC.

2016-04-29 10:36

Nu släpps första numret av ETC Norrköping

Tidningsdöden har blivit ett begrepp, men inte på alla håll. Idag startar nya ETC Norrköping, det senaste tillskottet i raden av rödgröna oberoende lokaltidningar över landet.

– Vi ska ge Norrköpingsborna fler lokala nyheter. Oavsett var du står politiskt är det positivt med fler röster i offentligheten, säger redaktören Anna Mi Skoog.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

ETC expanderar. Sju oberoende rödgröna och feministiska lokaltidningar blir åtta idag när startskottet går för nya ETC Norrköping.

– Det känns fantastiskt att få vara med och starta en helt ny tidning, inte minst i tider när medieutvecklingen på de flesta håll går i rakt motsatt riktning, med nedskärningar och tidningsdöd, säger Anna Mi Skoog, redaktör för ETC Norrköping.

Anna Mi Skoog ser ETC Norrköping som ett viktigt bidrag till mångfalden i staden, som idag har två dagstidningar, en röd och en blå. Men de har samma ägare.

– Fler medieröster stärker demokratin. Oavsett vilken politisk uppfattning du har så är det positivt med fler röster i offentligheten, säger hon.

Ett föredöme för Sverige

Anna Mi bor utanför Eskilstuna, men har haft ett sommarhus utanför Norrköping sedan barnsben. Det senaste året har hon jobbat som reporter på Norrköpings Tidningar.

– Jag känner staden, även ur ett medieperspektiv. Att jag inte bor mitt i den ger samtidigt ett utifrån-perspektiv som jag tror kan vara en fördel, säger Anna Mi Skoog.

Hur skulle du beskriva Norrköping?

– Jag är väldigt förtjust i staden. Även om det finns likheter mellan Eskilstuna och Norrköping så har Norrköping en annan charm. Jag gillar den gräsrotskultur som finns i Norrköping och sättet man tar tillvara och vårdar sin arbetarhistoria här. Det är smått fantastiskt och ett föredöme för resten av Sverige att snegla på, säger Anna Mi Skoog.

Att Norrköping numera är en campus-stad har också gett staden en ny prägel, anser hon.

– Tidigare Norrköpingsbor som flyttar tillbaka brukar säga att staden förändrats till det bättre. Det är en mysig och lagom stor stad, tillräckligt stor för att det ska finnas mycket att skriva om också, säger Anna Mi Skoog.

Hon ser fram emot sitt nya jobb och vill försöka gräva fram det andra inte skriver om.

– Det gäller att vara på tårna, men journalist och redaktör är världens roligaste jobb, säger Anna Mi Skoog.


Vill du teckna prenumeration?

Här kan du bli prenumerant på ETC Norrköping.

Anna Mi Skoog

Vad: Redaktör för nya ETC Norrköping som startar idag, fredag.

Ålder: 49 år.

Bakgrund: Har tidigare arbetat på dagstidningar som Folket, Aftonbladet och Norrköpings Tidningar, samt för SVT och SR.

Gör helst på fritiden: Samma som på jobbet, fotar och skriver. Men jag gillar att spela gitarr, piano och sjunga också. Och så är jag nybörjarodlare, det är avkopplande att jobba med kroppen som motvikt till allt arbete med huvudet.