Hoppa till innehållet

ETC Norrköping

Liten del närproducerat   på kommunens tallrikar

När ETC Norrköping besökte kökschefen Monika Hertzman på Söderportens skola stod det raggmunk från Findus på menyn.
När ETC Norrköping besökte kökschefen Monika Hertzman på Söderportens skola stod det raggmunk från Findus på menyn. Bild: Bild: Lisa Karlsson

ETC Norrköping.

Grädde från Finland, lök från Turkiet­ och nötfärs från Tyskland. Trots kommunens mål att öka andelen närproducerat och svenskt, finns det ingredienser från elva olika länder på matsedeln i ett av Norrköpings skolkök under en vecka.

ETC Norrköping har granskat maten som lagas i köket på Söderportens skola under en vecka. Det visar sig att de 21 ingredienserna som har använts kommer från elva olika länder. De laktosfria mejeriprodukterna kommer från Finland, torskfilén från Kina och purjolöken från Turkiet. Åtta produkter är svenska och av dem är endast tre närproducerade; skalad potatis, morötter och skivad limpa. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Norrköping!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00