Inrikes.

2017-09-15 06:00
Sigurd Vedal, grundare till dejtingsajten, tycker att en jämförelse mellan dejting för pengar och prostitution är helt fel. Bild: Izabelle Nordfjell/TT
Sigurd Vedal, grundare till dejtingsajten, tycker att en jämförelse mellan dejting för pengar och prostitution är helt fel.

Grundaren avvisar kritiken: ”De vet vad de vill – är inga offer”

Norrmannen Sigurd Vedal, grundare av dejtingsaten Rich meet beautiful, ser inga större risker i att marknadsföra dejting där äldre män betalar för att träffa yngre kvinnor.

”Det är snygga smarta kvinnor som skulle kunna få vem som helst. De vet vad de vill, de är inga offer”, säger han.

 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Att kvinnorna lätt skulle kunna hamna i en beroendeställning genom att sälja sig till rika män tror han inte alls och att sajten enkelt skulle kunna användas för koppleriverksamhet eller prostitution vill Sigurd Vedal inte heller kännas vid.

– Vi tar helt avstånd från all sådan verksamhet, det står tydligt i våra användarvillkor och vi har ett administrativt team som arbetar för att motverka det, säger han.


VAR MED OCH BRYT MEDIEMONOPOL

Teckna en prenumeration på din lokala ETC-tidning


Pengarna ett viktigt kriterium

Att jämföra dejting för pengar med prostitution tycker Sigurd ­Vedal är helt fel. I stället beskriver han pengarna som ett kriterium som vilket som helst.

– Vissa vill dejta en asiatisk man, en lång man, en vacker man eller som i det här fallet en rik man. Och då måste de få lov att göra det. De är vuxna människor över 18 år, säger han.

Risken för att det som först börjar med dejting sedan formas till något som den ena parten inte vill, eller hade tänkt sig, viftar Sigurd Vedal helt bort.

– Den risken finns det ju alltid. Jag menar hur många män är det inte som är fast i sitt förhållande för att kvinnans biologiska klocka började ticka och så får man barn och så får inte mannen sina sexuella behov tillfredsställda för att kvinnan har fått det hon vill ha: familj och barn. Det är alltid saker som kan komma upp i ett förhållande, säger han.

Miljonbelopp i medlemsintäkter

Att skapa ett konto på sajten är ­gratis, men för att kunna kommunicera­ med andra och se dina meddelanden krävs ett premium­konto för en kostnad på mellan 250 och 500 kronor per månad. Sigurd Vedals mål är att nå 50 000 medlemmar i Sverige vid årets slut. Det skulle ge företaget intäkter på omkring 15 miljoner kronor i månaden.