Inrikes.

2017-06-02 06:00
”Vi förstår att man gör det här, men vi är inte alls nöjda med att man inte har sett om sitt hus tidigare”. Så säger Miia Austa, representant för Lärarnas riksförbund i Norrköping. Bild: Jessica Gow/TT
”Vi förstår att man gör det här, men vi är inte alls nöjda med att man inte har sett om sitt hus tidigare”. Så säger Miia Austa, representant för Lärarnas riksförbund i Norrköping.

Facket: behövs åtgärder för att lärarna ska stanna kvar

”Vi förstår att man gör det här, men vi är inte alls nöjda med att man inte har sett om sitt hus -tidigare”. Så säger Miia Austa, representant för Lärarnas riksförbund i Norrköping, om kommunens initiativ att bjuda in ”alla som är nyfikna på att jobba inom skolan” till träff.

– Visst, för att fylla på vikariebanken eller för att få annan personal till skolan så är idén bra, men man kan börja tidigare och man måste ha fler mer strukturerade idéer för att få in folk i skolan på lång sikt, tycker Miia Austa.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Redan förra året påtalade facket vikten av att gå ut tidigare med denna typ av kampanjer för att locka ny personal till skolan. Detta för att de som nappar ska hinna få en introduktion tillsammans med en utbildad lärare under en vårtermin, innan de eventuellt hamnar i en egen klass i augusti.

– Det kan bli väldigt besvärligt för de utbildade lärarna när det kommer in många som saknar utbildning, för någon måste ju ta hand om dem. Och till slut väljer man att flytta till en skola där man har utbildade kollegor och det är väldigt illa, säger Miia Austa.

Betald praktik för elever 

Hon tycker att det behöver göras fler åtgärder för att få utbildad personal till skolan och för att få utbildad personal att stanna kvar. Dessutom tycker Miia Austa att det behövs fler långsiktiga strategier för att locka fler till läraryrket.

– Bland annat skulle man kunna erbjuda duktiga gymnasieelever någon form av praktik inom skolan mot betalning under ett år. Det tror jag skulle locka ungdomar som är i det där läget efter gymnasiet att man inte riktigt vet vad man vill göra. Då skulle de kunna få testa att jobba som lärare tillsammans med en lärare, säger Miia Austa.

– Men man måste vara beredd på att det kostar pengar och se det som en investering, tillägger hon.

Även rådande arbetsförhållanden inom skolan och löner bör ses över. Miia Austa nämner höga stress-siffror och ett orättvist lönelyft som några faktorer som har fått lärare att sluta eller byta arbetsplats.

– Just nu är det en väldig rotation på personal och det måste man få hejd på, säger hon.

”Rent förödande för eleverna”

Jobbytarsnurren sätter inte längre bara fart i samband med terminsslut utan många lärare byter numera tjänster även mitt under terminerna.

– Det är rent förödande för eleverna. Men så har situationen tyvärr blivit. Många gånger är de som lämnar mitt i terminen inte helt nöjda med situationen på skolan där man har varit. Det kan bero både på lön och arbetsbelastning, säger Miia Austa.