Inrikes.

2017-03-13 16:16
Bild: Lucas De Vivo

ETC lokaltidningar prisas för granskning om nolltaxa

ETC lokaltidningar har fått Nolltaxepriset 2017 tillsammans med ekonomen Sven Ljunggren för artiklar om kostnaden för nolltaxa i kollektivtrafiken. 

Det är den ideella organisationen Planka.nu som arbetar för införandet av nolltaxa som delar ut Nolltaxepriset varje år. ETC:s lokaltidningar fick priset för uträkningar ”för utmärkt pedagogiska artiklar om nolltaxa, som visar att de allra flesta skulle tjäna på att kollektivtrafiken blev avgiftsfri”. 

– Vi tycker att det är viktigt att tänka nytt när det gäller kollektivtrafiken. Att vi väljer att resa kollektivt är en av de stora utmaningarna inför framtiden och klimatfrågan. Vi vill också lyfta fram att en stor del av kollektivtrafiken redan finansieras av skattemedel och att det går att ta ytterligare fördelningspolitiska beslut om man vill, säger Ulrika Lindahl, vd för ETC lokaltidningar. 

ETC lokaltidningar var nominerade tillsammans med Frankrikes huvudstad Paris, artisten Carola Häggkvist och Spårvägsmuseet i Stockholm. 

Mer om Nolltaxepriset kan du läsa här

 

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter