Debatt. .

2016-05-30 07:10
”Norrköpings kommun ska erbjuda omsorg av absolut högsta kvalitet”, skriver Lars Stjernkvist.  Bild: Hasse Holmberg/TT
”Norrköpings kommun ska erbjuda omsorg av absolut högsta kvalitet”, skriver Lars Stjernkvist. 

Viktigt att vi prövar varje krona

Det är viktigt att vi som är politiker lyssnar och tar till oss, värderar och vågar fatta beslut. Det är centralt för att vi ska kunna utveckla den kommunala verksamheten. Då menar vi att även lyssna på de argument andra partier har och ta dem seriöst.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Det är ett förhållningssätt som kvartetten tycker är viktigt och som vi lägger stor vikt vid. Vår förhoppning är att även Vänsterpartiet kan möta oss i den debatten, först då blir den konstruktiv. Just därför är det trist att Vänsterpartiet skriver om ”fri etableringsrätt” trots att de rimligen vet att det inte är det vi föreslår.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


Mona Olsson och Ricardo Olivares visar i sin debattartikel flera exempel där vi tycker att debatten hamnat snett. Valfrihet har många bottnar, det handlar inte om det ena eller det andra, men de väljer ändå att ställa alternativa utförare mot möjligheten för den äldre att välja innehåll i verksamheten. 

Den ambition kvartetten har uttryckt är att förena de båda. Dels möjliggöra för fler utförare, dels att utveckla innehållet i de tjänster som ges. Visa av erfarenheter från en del andra kommuner vill vi dock att det sker under kontrollerade former och att vi undviker att det blir kostnadsdrivande. Därför har vi påbörjat arbetet med att utveckla en modell som säkerställer detta.

Att Vänsterpartiet argumenterar för Mina timmar kan vi förstå. Den reformen beslutades när de hade makten. Det som är svårare att förstå är att de så benhårt har låst sig vid en modell. Om vi kan göra samma sak, fast bättre och till lägre kostnad, är det då inte värt att pröva det? Norrköpings kommun ska erbjuda omsorg av absolut högsta kvalitet. Då är det viktigt att vi prövar varje krona så vi får ut mesta möjliga.

Ambitionen att de äldre ska kunna påverka innehållet i den service de får delar vi och går i täten för. Vi vill dessutom ta valfriheten ett steg till. Därför har kvartetten ett särskilt mål som handlar om det; ”Den enskildes delaktighet i omsorgen och möjlighet att välja utförare ska öka.” Hoppas att det kan undanröja Vänsterpartiets tvivel.

Relaterade artiklar