Debatt. .

2016-05-02 08:01
  • Frida Larsson Eugeniadotter,  initiativtagare och prenumerantvärvare.
    Frida Larsson Eugeniadotter, initiativtagare och prenumerantvärvare.
  • Anna Mi Skoog, redaktör
    Anna Mi Skoog, redaktör

Välkommen till ETC Norrköping!

Jag hoppas att alla ska bidra till en levande tidning.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Nu lämnar jag vidare ...

Jag har velat få till en lokal ETC-tidning här i Norrköping redan innan ETC Örebro startade som första lokaltidning. Tidningen ETC upptäckte jag när jag bodde i England och en vän skickade ett exemplar. Jag blev kär i tidningen och på den vägen är det.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


Johan Ehrenberg höll en klimatföreläsning här i höstas och då bokade jag in ett möte om att starta en ny tidning i Norrköping. Han lovade att starta en tidning, om det fanns underlag, så jag erbjöd mig att rekrytera prenumeranter under några månader. Jag håller på att bygga upp ett växtbaserat återbruka-kafé i stan och medan jag väntade på att få tillgång till lokalen, har jag värvat ETC-läsare.

Jag har ringt runt till ideella föreningar, fackförbund, studieförbund och politiska partier och det har varit givande att få prata med alla organiserade och drivna människor i Norrköping. Jag hoppas att alla kommer att bidra till en levande tidning!

Jag vill att ETC Norrköping ska samla alla som står för ett solidariskt samhälle. Där vi inte slänger oss med klyschor som ”valfrihet” och ”tillväxt” utan att analysera vad effekterna av dem blir för hela vårt mänskliga kollektiv. Där vill jag också räkna in jag djur och natur. 

Jag vill läsa om fackliga och anti-rasistiska framgångar, höra hela spektrat röda argument och feministisk analys, se tunga gröna krav och utomparlamentarisk kritik mot etablissemanget. Allt under ett mycket högt tak.

Tack igen alla som hoppade på och ville vara med! Tillsammans gör vi den här tidningen till ett nytt forum där vi kan stärka våra värderingar och utmana dagens rådande normer.

Frida Larsson Eugeniadotter, initiativtagare och prenumerantvärvare

Läs vidare på nästa sida