Debatt. .

2016-06-06 08:24
”Till slut kommer den överväldigande majoriteten  av jordens befolkning utgöras av ett trasproletariat utan några som helst rättigheter”, skriver debattören.
”Till slut kommer den överväldigande majoriteten av jordens befolkning utgöras av ett trasproletariat utan några som helst rättigheter”, skriver debattören.

Globaliseringen är ingen naturlag

Målet är världsherravälde med ekonomisk makt och geopolitisk kontroll över världens alla länder.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Globalisering innebär att mycket stora kapital i allt högre utsträckning snabbt kan förflyttas fritt över hela världen och då söka sig till det land där investering ger störst avkastning. Regeringars funktion reduceras till att skapa gynnsamma förutsättningar för privata investeringar genom avregleringar, privatisering av samhällsservice samt nedskärningar av offentliga utgifter för social välfärd.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


En regerings politik godkänns eller fördöms av ”marknaden” investeringskapitalets rörelse står utanför all politisk kontroll  och utländska investerare snarare än inhemska väljare bestämmer därmed politiken. De reglerande funktionerna överförs till en ny internationell byråkrati som ligger helt utanför demokratisk kontroll. Institutioner som IMF, Världsbanken och WTO bestämmer reglerna och begränsar därmed allvarligt regeringarnas makt att skydda allmänna intressen som välfärd och miljö mot krav från privata affärsintressen.

Globaliseringen innebär också avskaffandet av varje annan livskraftig modell för ekonomisk utveckling och den suveräna staten bryts ner alltmer. Därmed avsäger vi oss vårt självbestämmande och oberoende och överlämnar makten till multinationella storföretag, övernationella institutioner och en superrik elit. Massmedia och politiker vill få oss att tro något annat, medan vårt svenska folkhem raseras.

De pådrivande krafterna bakom globaliseringen söker hela tiden nya marknader. Mot de länder som vägrar att underkasta sig används i första hand propaganda. Oftast har den formen av ”rapporter” om att landets ledare eller ledning utövar ett totalitärt styre mot sin befolkning som är förtryckt och i avsaknad av både mänskliga och demokratiska rättigheter.

När västländerna tagit propagandan för sanning så inleds nästa steg militärt angrepp i syfte att ”befria befolkningen från sitt ok och införa demokrati”. Att de militära angreppen bryter mot både internationell lagstiftning och FN-stadgan bryr sig varken västliga media eller regeringar om. Och man protesterar då inte heller mot att globaliseringen uppenbarligen styrs av en primitiv kapitalism – ett slags ”rovdjurskapitalism” utan andra motiv än egoism och girighet. 

Ambitionen att sprida denna ”globalisering och demokratisering” till alla världens länder är orsaken till kaoset i Mellanöstern och de stora flyktingströmmarna. Samma ambition är också orsaken till inringningen av Kina och Ryssland med Nato-baser och att Nordkorea i allt högre utsträckning provoceras militärt av USA och Sydkorea.

Globalisering är således ett medvetet missvisande begrepp som i själva verket står för en världsomspännande offensiv från krafter som beskrivits ovan. De främsta vapnen utgörs av en massiv propaganda samt av Nato och dess anfallskrig. Målet är världsherravälde med ekonomisk makt och geopolitisk kontroll över världens alla länder. De superrika blir då ännu rikare, medelklassen försvinner alltmer och till slut kommer den överväldigande majoriteten av jordens befolkning utgöras av ett trasproletariat utan några som helst rättigheter.

Men globaliseringen är ingen naturlag. Vi väljer själva vilket samhälle vi vill ha. Sverige måste säga NEJ till allt samarbete med Nato! USA måste ut ur Europa!