Replik. .

2017-07-06 07:00
Debattörerna anser att det är våra äldre som ska sättas i första rummet, inte företagens intressen.  Bild: Anders Wiklund/TT
Debattörerna anser att det är våra äldre som ska sättas i första rummet, inte företagens intressen.

Än en gång: Privatiseringen löser inte hemtjänstens utmaningar!

Genmäle till replik (ETC Norrköping nummer 22/2017) om privatiseringens förträfflighet.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

 Vänsterpartiet sade nej till privatisering av hemtjänsten. LOV handlar inte i första hand om valmöjlighet för den äldre utan sätter företagens möjlighet till etableringsfrihet i första rummet. Vi anser inte att det är företagens intresse som ska komma först, utan våra gamla. Vi är envisa i V, vi vill förbättra hemtjänsten och det vill vi göra genom ett system som ger långsiktighet och kontinuitet för vården och omsorgen och inte ett som skapar kaos och försämrar kvaliteten.

Norrköping borde som resten av Sverige lämna de gammalmodiga privatiseringslösningarna från 90-talet bakom sig och i stället satsa på att utveckla den gemensamma välfärd vi byggt upp tillsammans. Vi behöver nya styrsystem i hemtjänsten för att förbättra den, mer personal- och äldreinflytande, nya moderna lösningar, bättre arbetsvillkor och satsningar på folkhälsa och sociala sammanhang för den som är gammal och sjuk.

Vänsterpartiet kommer med självförtroende att fortsätta driva den politiken med stor envishet. Det är väldigt synd att Socialdemokraterna med Lars Stjernkvist i spetsen gått så lång åt höger att han uppfattar privatiseringar och nedskärningar som kompromisser och ”hållbara lösningar”. Alla som inte håller med honom är varmt välkomna som väljare och medlemmar till ett växande Vänsterparti som vill ha en bättre välfärd och äldreomsorg för alla.

 

Mona Olsson, Anna Björkdahl & Ricardo Olivares 
Mona Olsson, Vänsterpartiet, oppositionsråd, Anna Björkdahl, ordförande Vänsterpartiet Norrköping och Ricardo Olivares, Vänsterpartiet